Община Рудозем стартира проект „Бъдеще за младежите в община Рудозем”

16 Jun, 2016

55Община Рудозем стартира Проект „Бъдеще за младежите в община Рудозем”, който е финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд и Инициативата за младежка заетост, съобщи пресцентърът на общината.Основна цел на операцията е активиране и интеграция в заетост на младежи до 29-годишна възраст включително, които не са нито в образование или обучение, нито в заетост, както и не са регистрирани като безработни лица в Агенция по Заетостта /Дирекция „Бюро по труда”/.Условията, на които задължително трябва да отговарят лицата, желаещи да станат част от настоящата процедура, са: 4 месеца назад към 01.08.2016г. да не са били в образование или обучение, нито в заетост; 12 месеца назад към 01.08.2016г. да не са били регистрирани в Дирекция „Бюро по труда”.

Проектът „Бъдеще за младежите в община Рудозем” предлага:

Мотивационно обучение – обучение за стимулиране и насочване на лицата към придобиване на умения за активно поведение на пазара на труда, включително към придобиване на професионална квалификация и/или заетост.

Чуждоезиково обучение – 300 учебни часа изучаване на Английски език.

Обучение за придобиване на професионална квалификация – 960 учебни часа, разпределени по 480 часа теория и практика. Направления – Екология и Планински водачи, съответно по 10 лица във всеки модул.

За всеки учебен ден всяко лице ще получава по 10 лева стипендия.

 

Последици за лицата, успешно преминали предложените обучения:

Удостоверения за придобита професионална квалификация и ниво на владеене на чужд език – Английски език.

Пълна субсидирана заетост на всички лица за минимум 6 месеца на заплата над минималната за страната.

Допълнителна информация може да получите в стаи 39 и 42 в сградата на Общинска администрация – Рудозем.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура