Венера Аръчкова спечели приза „Финансист новатор ”

11 Jun, 2016

13407018_476422115888976_2737268224926832461_nВенера  Аръчкова спечели приза „Финансист новатор ” на най-голямото събитие на  НСОРБ, за общинските финансисти

Наградата се присъжда за устойчиво финансово управление на община Смолян

Зам.-кметът Венера Аръчкова спечели наградата за „Финансист новатор” на   Деветнадесетата  национална среща на финансистите от общините, която се проведе в Пампорово. Отличието е за устойчиво финансово управление на община Смолян . Форумът се организира от Националното сдружение на общините в република България. За втора поредна година Аръчкова печели наградата за „Финансист новатор”. Тази година зам.-кметът представи презентация за постигнатите  резултати на община Смолян в сферата на европроектите, добри общински практики, както и постиженията  й в сферата на  финансова-счетоводната дейност .  На форума присъстваха  финансисти от общините, данъчни експерти, счетоводители и вътрешни одитори, общински съветници от бюджетните комисии, кметове и председатели на общински съвети от страната.

След тайно гласуване,  Аръчкова спечели наградата за „Финансист новатор” от община с население между 10 и 60 хил. души. Тя е била номинирана от кмета на Смолян Николай Мелемов, от общинския съветник Ивайло Халваджиев, от кметовете на Широка лъка, Еленска, Подвис и Търън съответно Васил Седянков,  Юлиян Нейков, Радослав Чаушев и Явор Говедаров.

Награда й бе връчена от изп.директор  на НСОРБ Гинка Чавдарова. „Това, което е постигнала община Смолян за периода, в който бях директор на финансова дирекция и в момента като зам.-кмет по финансовите въпроси, е на база добрата организация и добрата екипна работа. Благодаря на колегите, с които съм работила, на ръководството на общината, благодаря и лично на кмета Николай Мелемов, защото повярва, че ние можем да постигнем добри резултати, заради които Смолян да се споменава не само в негативна светлина, а и с успехи. Радвам се, че Смолян може да допринесе с добри идеи не само за общината, а и на национално ниво“, каза след награждаването си  Аръчкова. Тя допълни, че престижно отличие е за община Смолян и е оценка за екипа на кмета Мелемов.

Отличията се присъждат от НСОРБ, организатор на форума. Това е най-голямото събитие на НСОРБ за общинските финансисти. На него присъстваха и председателят на Общинския съвет Славка Каменова, общинският съветник Стоян Иванов, който е председател на Бюджетната комисия към ОбС и др.

Гинка Чавдарова благодари на кметовете на Смолян и Чепеларе, които бяха домакини на престижното събитие.

Подобни

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

Новини от региона

туризъм

спорт

култура