В Чепеларе се стягат за събора на “Рожен”

08 Jun, 2016

66В Чепеларе бе обсъдена организацията на събора на народното творчество и животновъдството „Рожен” 15-16 юли 2016 г. Кметът Славка Чакърова сподели, че от страна на Община Чепеларе ще бъдат организирани извънредни автобуси, а туристите ще имат възможност да паркират автомобилите си в града и да бъдат извозени до местността Рожен. В тази връзка предстоят поредица от срещи между Районно управление –  Чепеларе, Сдружение на хотелиери, ресторантьори и търговци и община Чепеларе, за да се уточни правилната координация между заинтересованите страни и безпроблемното протичане на мероприятието. Първата такава среща е насрочена за 14.06.2016г.

Засегнати бяха и другите предстоящите събития в Чепеларе през летния туристически сезон, сред които фестивала на старата градска песен „Полъх от минали мечти“, който ще се проведе на 2 и 3 юли 2016г. Фестивалът ще бъде излъчван директно онлайн на сайта на общината и във Фейсбук. Елен Асимакова – мл. експерт “Организатор на културно-масови прояви” към Община Чепеларе заяви, че фестивалът се радва на огромен  интерес и вече има 15 заявки с над 135 участници.

От 2016 г. двата курорта Пампорово и Мечи чал се обединяват, по този начин най-значимият туристически ресурс на община Чепеларе ще се превърне в модерен европейски курорт. В тази връзка предстои и среща между Пампорово АД и Сдружението на хотелиери, ресторантьори и търговци в Чепеларе, за да се обсъди общата рекламна стратегия.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура