Смолян посрещна Деня на детето с много емоции, състезания и награди

01 Jun, 2016

13343057_900836546704908_2967497546330535309_nС много емоции, състезания, награди, лакомства и забавления преминава в Смолян 1 юни –Международен ден на детето. Стотици деца и родителите им се забавляват, а за да се чувстват специални днес малчуганите, се погрижи основният организатор на събитието, община Смолян.

Кметът Николай Мелемов откри празника и поздрави малките палавници. „На този прекрасен ден, възрастните също празнуваме, защото вие сте нашите цветя и нашето бъдеще. Във всеки у нас е останало нещо детско. Пожелавам на малчуганите приятни емоции, забавления и нови приятелства. Община Смолян винаги е обръщала голямо внимание на най-малките ни съграждани, затова и днес сме осигурили игри, атракции и награди. Пожелавам на децата да са живи и здрави, ученолюбиви, трудолюбиви, любопитни към живота и да следват мечтите си”, каза при откриването на събитието градоначалникът.

Той благодари на Областния информационен център, Ресурсния център и ОД на МВР, които са помогнали за организирането на празника.

85 деца  от 4 до 14 години се включиха в надпреварата с велосипеди. Стартът даде секретаря Момчил Николов. За останалите има творчески ателиета по интереси и викторина, организирани от Областен информационен център – Смолян и Ресурсен център-Смолян. Амфитеатърът се превърна в сцена на детския талант и творчество. Бяха раздадени подаръци и лакомства на всички деца. ОДК изнесе програма , която включваше демонстрации на  Клуб по спортни танци и Клуб по забавни песни.

Даниела Керкелова, гл.експерт „Спортни дейности” в община Смолян, награди победителите в състезанието с велосипеди. Водещи на детския празник беше неповторимата Веска Бабаджанкова, която искрено забавляваше и веселеше децата и актрисата Миряна Найденова.  Предстои провеждането  и на традиционния конкурс “Мис и мистър Капчица”,организиран от ОДК – Смолян. Красивите палавници пеят  песнички и рецитират стихчета. Конкурсът няма състезателен характер и всички ще си  тръгнат  с награди, осигурени от община Смолян.

На сцената ще се изявят  и талантите от Спортен клуб “Фен 85” с треньор Васил Кондаклиев   и Танцово студио „The one”  с ръководител Златина Щонова.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура