Славов и Мелемов връчиха дипломите на випуск 2016 г. на ВСУ „Черноризец Храбър“

28 May, 2016

1Сто и двадесет абсолвенти с магистърска и бакалавърска степен от Випуск 2016 година на филиала в Смолян на Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ се дипломираха официално. Водещ, сценарист и режисьор на тържеството беше заместник-областният управител Андриян Петров. Присъстваха областният управител на област Смолян Недялко Славов, Доц.д-р Красимир Недялков-вицепрезидент на ВСУ„Черноризец Храбър“ , д-р Анелия Пържанова – директор на местния филиал, началникът на РИО-Смолян Иван Муцевски, ст.комисар Николай Димов – директор на ОД на МВР-Смолян, депутатът Дора Янкова, кметове и представители от общините и държавните институции в област Смолян, абсолвенти, преподаватели, студенти, граждани.Областният управител Недялко Славов приветства абсолвентите, представителите на академичното ръководство, преподавателите, научните работници и гостите в залата.

3 „Поздравявам успешно завършилите, тези, които днес са причина за това тържествено събитие. Поздравявам техните преподаватели, тъй като този миг е удовлетворение и за самите тях! Сигурен съм, че сте получили добро образование, това е несъмнено! Аз се надявам, че вие лесно ще приложите наученото на теория и това ще ви помогне за бързото усвояване на практически умения, които ще ви дадат възможност да се развивате в желаната от вас сфера! Но аз се надявам, през тези години в университета вие да сте формирали и ценности, които не са по-малко важни от придобитите умения! Ценности, които да ви мотивират, че е важно да не се фокусирате само в собствения си успех, да се ангажирате в обществено-полезни каузи, да помагате на по-слабите! Не търсете краткосрочния си успех, било чрез връзки, било чрез политически протекции – дългосрочно успели са онези, които ден и нощ последователно преследват целите си и успяват, защото са най-добри, а не защото някой ги е побутнал!

2Търсете възможности за реализация и в нашия прекрасен роден край – на пръв поглед той дава ограничени възможности за развитие, но има и своите предимства, като чиста природа, зелена икономика, също важни фактори за добро качество на живот! Вие, драги абсолвенти, сте част от едно много важно поколение за нашата страна и аз съм сигурен, че съзнавате огромната отговорност, която пада върху плещите ви – да утвърждавате пътя на страната ни като модерна европейска държава, като държава, която уважава своя род, език и богата култура, като просперираща икономически и с утвърдени високи стандарти във всички обществени сфери!“ В заключение Славов пожела здраве и успехи, както и трудолюбие и отговорност: „Нека от вас произлязат следващите лидери, управници и добри предприемачи, но затова се иска много труд и постоянство!“ Дипломите на отличниците сред випуск 2016г на ВСУ „Черноризец Храбър“ връчиха областният управител Недялко Славов и кметът на община Смолян Николай Мелемов.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура