Мелемов ще подари гайда на Христо Стоичков за бенефиса му

19 May, 2016

phpfclJeU8401Кметът Николай Мелемов ще подари гайда на Христо Стоичков по повод 50-годишния му  юбилей и посветения на него бенефис „50 години номер 8“.  Ръководителят на „101 каба гайди”  Костадин Илчев ще връчи подаръка от името на градоначалника, както и поздравителния адрес.  Вече стана ясно, че  88  наши гайдари ще открият футболното шоу на Камата „50 години номер 8″. Юбилейният мач на Стоичков  е на 20 май на Националния стадион „Васил Левски”.

В поздравителния адрес до легендата ни във  футбола, Мелемов казва:

„Приеми най-искрени поздрави от всички жители на Смолян, които се обръщат към теб като към носител на най-високото отличие на Община Смолян – званието “Почетен гражданин на Смолян”, с най-сърдечна благодарност. Благодарим ти, че  донесе най-големия успех на българския футбол – бронзови медали от Световното първенство в САЩ през 1994 г. и голмайстор.

stБлагодарим за гордостта, че българин е ставал шампион на Европа.

Благодарим за щастието, че българин прегърна най-високото индивидуално отличие в най-великата игра – футбола – „Златната топка“.

На легендата на световния футбол, на кавалера на „Златната топка“, на най-популярния българин, на световния посланик на добра воля, на футболиста, който с усърдие, с вдъхновение, с чиста любов, с твърда вяра, с неугасваща надежда за победа и с огромен спортен талант написа най-красивата българска футболна приказка, искаме да кажем:

Щастливи сме, че сме твои съвременници! Желаем ти от сърце здраве, нови победи в живота и нови срещи със Смолян и Родопите,” се казва още в поздравителния адрес на Мелемов до Камата.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура