Недялко Славов: България е жива и ще пребъде

07 May, 2016

Zlatograd2Областният управител Недялко Славов приветства домакините и гостите на Празника в Златоград, който днес събра на едно място българи от цялата страна. „Радост за сетивата е да видиш толкова много красота на едно място – облечени в български носии, щастливи хора, под звуците на родопска гайда, навсякъде витае магията на Родопа планина – тази вълшебна планина, която привлича със своята магнетична сила и опиянява със своето очарование! Уникален празник на българщината е днес! Затова нека силно да кажем всички „Това е България“! България е автентичния фолклор, красивата носия, звучния диалект, съхранените традиции! България е усмихнатите хора! България е жива и ще пребъде, щом има такива дни, такава силна любов към българското, към родното! Благословен да си, кмете, ти и твоя екип, за този празник, големи благодарности от всички, които днес сме тук!“, в заключение той пожела на всички „Весел празник, скъпи домакини и гости! Бъдете честити!“Zlatograd4

За втора поредна година кметът на община Златоград Мирослав Янчев и екипът му зарадваха жителите и гостите на града с един празник на българщината, на който присъстващите се насладиха на традиционни родопски ястия, прословутото родопско чеверме, народни носии, родопска музика. Програмата  започна в 12 ч. на централния площад с участието на оркестър „101 каба гайди“ и Ансамбъл „Филип Кутев”, като по-рано започна традиционното печене на 150 агнета.

Zlatograd5Празникът отново беше уважен от представители на местната и държавната власт. Присъстваха областният управител на област Смолян Недялко Славов, председателят на Парламентарната група на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, депутатът в Европейския парламент Владимир Уручев, депутатът и председател на Здравната комисия към Парламента д-р Даниела Дариткова, кметът на община Смолян Николай Мелемов, кметът на община Девин Красимир Даскалов, народни представители, ръководители на държавни институции и други.

 

 

Подобни

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

Новини от региона

туризъм

спорт

култура