Честваме 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия

05 May, 2016

Picture 423Заместник-областният управител Андриян Петров беше официален гост на тържественото честване на 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия, което се проведе в Гарнизонен военен клуб, гр.Смолян.

Командирът на 101-ви Алпийски батальон подп.Димитър Кацаров представи накратко военните и спортни постижения на военнослужещите. Той изрази своите благодарности към Правителството и местната власт в лицето на областния управител Недялко Славов и кмета на община Смолян Николай Мелемов за ползотворното сътрудничество и гарантира, че населението на област Смолян може да разчита на батальона и занапред.

Заместник-областният управител Андриян Петров поздрави от името на областния управител подп. Кацаров и всички военнослужещи в 101-ви Алпийски батальон по случай Празника. Изрази благодарност и признателност за безрезервната и всеотдайна служба към обществото, както и своята  увереност, че и занапред ще продължават да отстояват принципите на българския войн, като защитават границите и суверенитета на България. В заключение Петров пожела на военнослужещите  здраве и благополучие, винаги да носят родолюбието в сърцата си, сили и желание да служат на обществото и родината ни.Picture 408

Тържественото събрание – концерт продължи със сценични изяви на самодейци от 101-ви Алпийски батальон. Бяха наградени военнослужещи за високи военни и спортни постижения.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура