Децата в Чепеларе ще спортуват по проект на Спортен клуб „Амер Спортс“

03 May, 2016

11В трите филиала на ОДЗ „Чепеларе” се реализира проект на Спортен клуб по сноуборд „Амер Спортс“, финансиран по Програма „Спорт за децата в детските градини“ на Министерството на младежта и спорта, съобщи пресцентърът на общината.Подписан е договор № 36-00-324 между Министерството на младежта и спорта и Спортен клуб по сноуборд „Амер Спортс“ за реализиране на проект по програма „Спорт за децата в детските градини“ в трите филиала на ОДЗ – Чепеларе. Бюджетът на проекта е 3620.00 лв., предоставени по Програма „Спорт за децата в детските градини“ на Министерството на младежта и спорта.Проектът цели да предизвика траен интерес в децата от ОДЗ – Чепеларе за занимания с физически упражнения, игри и спорт с оглед подобряване здравословното състояние, физическото развитие и дееспособност на най-малките жители на гр. Чепеларе.По проекта вече са закупени спортни уреди и пособия за провеждане на различните видове физически занимания и игри за децата: елементарни технически умения и навици, характерни за леката атлетика, необходими за ежедневната физическа активност на подрастващите; упражнения по гимнастика за укрепване на опорно-двигателния апарат; спортни игри (баскетбол, футбол, щафетни игри).

Заниманията с продължителност 30 минути се провеждат два пъти седмично в рамките на дневния престой за четири групи, посещаващи ОДЗ – Чепеларе:

Група 1: Филиал „Елхица”, втора група 4-5 г.; група „Пеперуда“

Група 2: Филиал „Елхица”, подготвителна група 6-7 г.; група „Звездица“

Група 3: Филиал „Радост“, подготвителна група 5-6 г.; група „Камбанка“

Група 4: Филиал „Здравец“, подготвителна група 6-7 г.; група „Мечета“

След лятната ваканция, от 15.09.2016 г. до края на проекта, Група 2 и Група 4 ще бъдат заместени от групи „Калинка“ в ОДЗ „Елхица“ и „Мечо Пух“ в ОДЗ „Здравец“, тъй като 7 –годишните ще постъпят в първи клас.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура