Резултати от двучасова полицейска акция на кампанията “Шофирай отговорно и толерантно” в Смолян

25 Apr, 2016

2В Смолян стартира втори етап от традиционна кампания на “Институт за изследвания, образование и развитие – Отворена младеж” и Сдружение “Шофирай отговорно и толерантно” в партньорство с Министерството на вътрешните работи, Главна дирекция “Национална полиция”. Кампанията продължава с планирани брифинги и специализирани полицейски операции в ОД МВР – Кърджали, Ямбол, Стара Загора и Пловдив. Тя се провежда за пети пореден път в цялата страна и стартира днес, 25.04.2016 г., в ОД МВР – Смолян с пресконференция, на която участие взеха ръководството на областната дирекция и представители на сектор “Пътна полиция”.Извършена е специализирана полицейска операция по метода на “Широкообхватен контрол” от служители на сектор “Пътна полиция” при ОД МВР – Смолян, днес, на 25.04.2016 г., от 12.00 ч. до 14.00 ч. на бул. “България”, до Централна поща в града.Данните за местата, на които ще се извършва контрол на пътното движение, са качени на официалната интернет страница на ОД МВР – Смолян, в рубрика “Пътен контрол”.

1В рамките на проведената двучасова акция в областния град служителите на сектор “Пътна полиция” са проверили общо 50 моторни превозни средства. Общият брой нарушения на водачите на МПС е 8, за които са съставени 3 фиша и 4 акта. Констатираните нарушения на шофьорите главно са за неизползване на обезопасителни колани.

Представители на “Институт за изследвания, образование и развитие – Отворена младеж” раздаваха листовки с “10-те заповеди за отговорно и толерантно поведение на пътя” и антистрес “хапче” на проверените водачи, които бяха с изрядни пътни документи. Целта на сдружението е намаляване на пътния травматизъм, в следствие на движение с превишена скорост чрез насърчаване на отговорното шофиране и намаляване на агресията на пътя преди Великденските празници.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура