Роженският събор с награда от Международното изложение „Културен туризъм“ 2016

17 Apr, 2016

MV9A9494Община Смолян получи престижното отличие от Международното изложение „Културен туризъм“ 2016 във Велико Търново. В конкурса на борсата “Чети и пътувай” (READ&TRAVEL) ,  голямата награда на журито за най-оригинално събитие в областта на културния туризъм за 2015 година бе присъдена на Събора  на народното творчество и животновъдството „Рожен“. Той се  организира от Сдружение „Рожен – Наследство в бъдещето“ и Община Смолян в партньорство с Община Чепеларе и с подкрепата на Министерството  на културата.

Авторитетният  приз бе връчен на официалната  церемония,  провела се във великотърновското читалище   „Надежда-1869“ на 16 април вечерта. Наградата от името на организаторите на Роженския събор получи Симеон Караколев от  Сдружение „Рожен – Наследство в бъдещето“.

KT 2016 nagradiНад 70 български  и чуждестранни изложители се включиха в  XIII Международно туристическо изложение „Културен туризъм” ,  провело се  във Велико Търново от 14 до 17 април. Форумът е съвместен проект на Община Велико Търново, Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов“, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА). Провежда се с подкрепата на Министерството на туризма на Република България.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура