Служители на ГДБОП разкриха организирана престъпна група за трафик на хора

31 Mar, 2016

44Служители на ГДБОП разкриха организирана престъпна група за трафик на хора, като акцията е проведена под наблюдението на Специализираната прокуратура, предаде БТА.  Специализираната полицейска операция е била на 25 март 2016 г., със служители от секторите за борба с организираната престъпност в Пловдив, Пазарджик и Смолян, съвместно с разследващи полицаи от ГДБОП и служители на ОД на МВР-Пловдив. По данни на вътрешното министерство на територията на Пловдив са предприети действия с цел разкриване, пресичане и пълно документиране на престъпната дейност на участници в организирана престъпна група, ангажирана с набиране, транспортиране, укриване и приемане на жени за сексуална експлоатация. В хода на процесуално-следствените действия, в два хотела в града са установени седем проституиращи жени, жертви на трафик на хора с цел сексуална експлоатация. Те са разпитани като свидетели и пострадали, включително и пред дежурен съдия от Специализирания наказателен съд, уточняват от полицията.В процеса на действията по разследването са иззети 16 мобилни апарата, множество СИМ карти. Иззето е и наркотично вещество – амфетамин.
Задържани са четирима мъже – В.Г. (39 г.), Р.К. (38 г.), А.П. (45 г.) и Х.Г. (24 г.), наложена им е постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”, повдигнати са им обвинения.
Работата по случая продължават служители на сектор БОП – Пловдив, Пазарджик и Смолян, под прякото ръководство на наблюдаващия прокурор от Специализираната прокуратура.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура