По кой НРД ще се работи от 1 април разясни на приемна в Мадан д-р Даниела Дариткова

27 Mar, 2016

3По кой Национален рамков договор (НРД) ще се работи от 1 април т.г. разясни на приемна в Мадан днес народният представител д-р Даниела Дариткова, която е и председател на здравната комисия към парламента. На поканата й за среща с жителите на Маданска община се отзова управителят на местната болница д-р Стефан Хаджиев.

„Няма нов Национален рамков договор. С решение на Надзорния съвет на НЗОК се попълва  празнота в действащия НРД, а именно цените и обемите, правилата за санкции и контрол. Така че всеки, който работи по договор с касата по НРД 2015, ще трябва да сключи анекс към този договор, за да продължи работата си през 2016 г. Сключването на нов договор се налага единствено за новите лечебни заведения“, посочи д-р Дариткова.

 

4 От своя страна д-р Хаджиев предложи при съставянето на медицинските стандарти да участват и представители на общинските болници, за да не се превръщат те в средство за закриване на малките общински болници.

Баща на болно дете поиска съдействие от д-р Дариткова да се осигури помещение и оборудване с барокамера в Смолян. Управител на фондация със седалище в Смолян пък помоли за помощ заради неполучени плащания от ДФ „Земеделие“ в Русе.
От Букова поляна я помолиха да посредничи пред партия ГЕРБ за помощ в размер на 1000 лева, с които да се ремонтира минарето на джамията.

Заедно с д-р Дариткова в приемната участва и общинският съветник от ГЕРБ в Мадан Веселин Атанасов.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура