Община Смолян подпомага пострадалото семейство от пожара в Момчиловци

21 Mar, 2016

3Кметът Николай Мелемов и заместничката му инж.Мариана Цекова се срещнаха със семейството,  пострадало от пожара в Момчиловци на 9 март т.г. и на място видяха пораженията от огъня за къщата, съобщи пресцентърът. Ще възложим конструктивно обследване на сградата и след като се получи техническото  решение ще стане ясно дали може да се възстанови къщата, казаха след огледа Мелемов и Цекова. Градоначалникът посочи пред Роска и сестра й, че откакто се случи неприятния инцидент обмислят как да им помогнат. При всички положения ще ви окажем помощ, само специалистите да се произнесат може ли да се възстанови сградата, каза Мелемов. Стана ясно, че къщата е  на 150 години. В нея са отгледани пет поколения, посочи Роска и затова и е много скъпа. Тя обясни пред кмета, че има къде да живеят. Нейна приятелка от селото, която е в Италия е предоставила и къщата си, извършен е ремонт и семейството може да се нанесе. Роска има две деца и се грижи и за  майка й. Тя е и приемен родител, но след случая момченцето, което е гледала три години е настанено в институция.

2 Мелемов каза още, че община Смолян е изпратила писмо до министър Румяна Бъчварова с искане да се предоставят три противопожарни автомобила, които да се позиционират в големите села, сред които и Момчиловци.Кметът на селото Сийка Суркова  благодари, че е придвижена тази инициатива, за която в Момчиловци тече подписка. Суркова каза още, че цялото село помага на жената останала без  дом. В дарителската сметка до момента са постъпили 2 200 лв. Във всеки търговски обект в селото има поставена кутия за набиране на средства. Предстоят още благотворителни инициативи.

Дарителската сметка, по която може да превеждате средства за пострадалото семейство е: BIC: SOMBBGSF IBAN: BG02SOMB91301060320901 Общинска банка  Титуляр на сметката: Роска Николова Георгиева

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура