Чепеларе посрещна с празнична церемония Радослав Янков

09 Mar, 2016

4

Радослав Янков беше посрещнат триумфално на площада в Чепеларе от своите съграждани, съобщиха от пресцентърът. “Горд съм, че съм чепеларец, тази купа е и за вас”, заяви носителят на големия кристален глобус.
26-годишният сноубордист премина през шпалир от около 300 души и стигна до сцената заедно с първия си треньор Васил Милчев и кмета Славка Чакърова.

Радо Янков бе поздравен от областния оправител Недялко Славов, Пепа Мицева – генерален секретар на БФСки, и получи поздравителни адреси от Министерството на младежта и спорта, Министерството на туризма и Българския Олимпийски Комитет.
„Чепеларе е градивна част и фактор в зимните спортове в световен мащаб.

Високте постижения са доказателство за много труд, воля за победа и целеустременост””, каза кметът на Общината Славка Чакърова и пожела на Янков борбеният му дух и спортен хъс винаги да го съпътстват.

Носителят на шампионската купа заслужено беше обявен за почетен гражданин на Чепеларе. Той ще получи общинска земя и парична награда, а на първия му треньор Васил Милчев бе връчен почетен знак на общината.
След кто беше поздравен от официалние гости Радо, поведе хорото на площада и развя българския трибагреник.

На края на празненството приятели и съотборници изненадаха сноубордиста, като прожектираха на екран стари снимки, с които му припомниха пътят, който е извървял за да стигне до тук.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура