Чепеларе отпразнува 18 години от олимпийската титла на Екатерина Дафовска

08 Feb, 2016

1С много сняг, слънце, спортни игри, забавления и радостни усмивки за участници и публика Чепеларе отпразнува 18 години от олимпийската титла на Екатерина Дафовска, съобщиха от пресцентъра. В нейна чест,  в града по традиция се провежда зимен олимпийски празник.Забавни игри, надпревари, щафети, моделиране на снежни фигури имаше на площад Олимпийски.  Паралелно с това на връх „Мечи Чал” пък се проведоха състезания по ски и сноуборд, а синтетичната ледена пързалка работи безплатно за всички.

2Присъстващите на празника си припомниха онзи паметен миг от Нагано /Япония/, когато преди 18 години чепеларската биатлонистка се окичи със златото и светът разбра, че България е сила  в зимните спортове.

„Не случайно тук на площада са изобразени олимпийските кръгове, Чепеларе е град със спортен дух.  Надявам се, че успехът ми ще се повтори”, заяви Дафовска.

Официални лица на празника бяха  Димитър Делчев – депутат от движение „България на гражданите”, кметът Славка Чакърова, заместник-кметовете Мемцов и Костадинов, Боран Хаджиев – треньор по биатлон, Тодор Бозуков – зам. областен управител и Борислав Киряков – състезател по ски алпийски дисциплини.  Те лично наградиха победителите от състезанията и им връчиха подаръци, осигурени от Община Чепеларе.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура