КНСБ и ръководството на „Костал България“ преговарят за Колективен трудов договор

04 Feb, 2016

11КНСБ и ръководството на „Костал България“ откриха процедура по преговори за сключване на Колективен трудов договор в предприятието. На проведената вчера среща, синдикатите предоставиха на работодателя проекта си на колективния трудов договор. В него работниците предлагат двете страни да се споразумеят относно работното време, почивките и отпуските, възнагражденията и обезщетенията, условия на труд, социално-битовото обслужване и възможностите за съвместяване на трудовия и семеен живот.

На срещата присъства и Йоахим Грабовски– Изпълнителен директор на „Костал България“  . От страна на синдикатите присъствахаАсен Асенов – Председател на Национална синдикална федерация „Метал-електро“ към КНСБ и Председателят на регионалната структура на синдиката Тодор Капитанов.

„Костал е едно от големите предприятия в областта, което определя икономическото развитие на регион Смолян и съм убеден, че добрият диалог, който днес за пореден имахме с ръководството, е пътят към повишаване на мотивацията на работещите в предприятието и увеличаване на продукцията и съответно печалбата му“ – заяви след срещата Тодор Капитанов.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура