МЗХ разяснява процедурите за директните плащания в Смолянска област

27 Jan, 2016

88До края на седмицата, на територията на Област Смолян, ще се проведат шест информационни срещи, част от разяснителната кампания на Министерство на земеделието и храните за директните плащания през  2016 г. По време на срещите експерти от Министерство на земеделието и храните и Областната дирекция „Земеделие“ ще запознаят земеделските стопани с новостите по таз годишната кампания за директните плащания. Присъстващите ще бъдат информирани запромените в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, регистриране на правните основания до 15 февруари 2016 г. и географско очертаване на заявените земи.

На 27 януари (сряда) от 10:00 часа и от 14:00 часа ще се състоят срещите със земеделските стопани от общините Борино и Доспат. И двете срещите ще се проведат с заседателните зали на съответната община.

Кампанията в областта ще продължи и на 28 януари в Златоград и Неделино. Началният час на срещата в Златоград е 10:00 часа и тя ще се проведе в заседателна зала на Общината. За 14:00 часа е насрочена срещата в Неделино, която ще се състои в Общинската служба по земеделие.

На 29 януари,са срещите с фермерите от общините Баните и Смолян. От 10:00 часа, фермерите от Община Баните ще бъдат запознати с новостите около кампанията по директните  плащания,а от 14:00 часа е дискусията със стопаните от Смолян. И двете срещите ще се състоят в сградите на Общинските служби по земеделие, съответно – Баните и Смолян.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура