Момичето, което е свидетел на трагедията: Приятелите на Китюка говорят пълни глупости за случилото се

28 Dec, 2015

44Зверското убийство, което разтърси Смолян, остави много въпроси след себе си. Момичето, което е свидетел на трагедията през сълзи  разказва за ужаса пред FRONT.BG .

„Физически изобщо не ме интересува как съм. Много съм зле психически… Приятелите на Китюка говорят пълни глупости за случилото се. Изобщо не става дума за ревност, не съм се задявала с никого, даже съм била нападателна към Китюка. Въпросът беше, че имаше старо спречкване – едно момче с прякор Нинджата се заяждаше с мене, моят приятел се опита да ме защити и Кольо Мавродиев (Китюка, мъртвото момче – бел.ред.) го блъсна. След това ме изкараха от заведението, защото аз тръгнах към Кольо и го питах защо се заяжда. Така приключи старият конфликт. След това са издирвали приятеля ми да го бият, търсили са му номера и така нататък“.

За фаталната вечер:

„Снощи на партито друго момче с прякор Седрик дойда при нас и започна да ни напада, че сме се били заяждали и сме виновни за стария конфликт. Аз му казах като не знае, да не говори. Оттам насетне се скарахме и той се държеше много гадно с нас. Заяждаше се с Джони (нападеля – бел.ред.), опитваше се да го предизвика, държеше се много грубо. Джони се опитваше да не му казва нищо, за да не се стига до конфликти. В дискотеката е нямало бой. След това, когато решихме да си ходим,  тяхната компания вървеше пред нас. Китюка се обърна да се заяжда с нас във връзка със стария конфликт, но не си спомням какво точно каза. Аз тръгнах към него и той към мен, попитах го „На теб какъв ти е проблемът?“ и той ми зашлеви шамар. При това моят приятел полудя.

Китюка го повали на земята, почна да го бие, риташе и налагаше с юмруци. Аз се намесих и започнах да го удрям. Джони се беше изплашил явно, имаше нож и се опита да ни защити. Аз не знаех за ножа. Всичко стана много бързо. Джони не е искал да нарани никого. Аз застанах между тях, защото исках да ги разделя и да изблъскам Китюка, който не спираше да го бие.  После всички тръгнаха да се бият и ние избягахме. Тогава Джони  видя, че кракът ми кърви и, че не е добре. Бях застанала между тях и той без да иска ме е наранил. Той, ако е искал да намушка някого, дали щеше да намушка и мен?

В суматохата дори си мислех, че просто някой ме е ритнал, не бях разбрала, че раната е от нож. Тръгнахме към болницата и влязох в спешното, за да ме зашият. Тогава докараха тялото на момчето, на Китюка. Аз го видях. Когато го докараха, беше починал. Пред спешното дойдоха и неговите приятели, защото моето момче ме чакаше отвън. Те почнаха да го бият в коридора на болницата. Полицията дойде и се опита да ги разтърве, после аз, като влизах в патрулката, някакъв мъж със светло яке много ме биеше, докато затворят вратите на колата. Докато се качим, хората крещяха „Убиец!“. Полицаите се опитаха да ме защитят, но неуспешно, приятелите на Китюка бяха пощурели. Когато ме разпитаха, Надежда Иванова, сестрата на Седрик, ме заплаши, че ще ме излежава, че ще ме убие… Почнаха да ми пишат на стената във фейсбук „Вие сте изроди“, бившият ми приятел ми звъня да ме заплашва, каза, че сме мъртви вече, че сме пътници…“

За нападателя Джони:

„Все още не се знае какво ще стане с него. Той си призна и каза, че съжалява. Никой не е искал да стане такова нещо. Ще търсим адвокат, защото него го заплашваха още отпреди. Затова и приятелите на Китюка, вместо да останат да му помогнат с нещо, са тръгнали да ни гонят нас, а Джони не се беше сетил какво е направил. Аз бях само пияна, Джони беше на амфети и трева. Под влияние на наркотиците го е направил, не е бил на себе си.Все пак на всички хора, които си измислят някакви неща, не им прави чест. Казват, че Джони се правил на такъв, какъвто не е,  че мразел някого. Това не е вярно, той не е човек, който мрази. Единствено се е отварял, когато е искал да ме е защити. За мен казват, че съм била на събора на Рожен и съм заплашвала някого, а аз изобщо не съм ходила там. Разбирам, че им е тежко на близките, но и на мен не ми е лесно…В момента Джони е в ареста, няма да го пуснат. Адвокати не искат да поемат случая, защото четат глупостите, казани от неговите приятели. Сега един се съгласи да го защити, дано да е добър.“…

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура