Читател на годината в Смолян е…

23 Dec, 2015

55Регионална библиотека обяви номинациите за Читател на годината. Инициативата в национален мащаб е на евродепутата Мария Габриел и Столична библиотека и с подкрепата на Българската библиотечно-информационна асоциация.Изборът на победителите е направен на базата на най-голям брой заети книги през годината, извлечение от електронна система за обслужване на читатели на библиотеката, каза при обявяване на резултатите зам.-директорът Йорданка Вълчева.На първо място с най-много прочетени книги е Десислава Хайдарова, оператор-касиер в Easy Pay – офис BILLA. Тя получава и голямата награда – посещение на Европейския парламент в Брюксел, осигурена от евродепутата от групата на ЕНП Мария Габриел.На второ място е Керяна Шишманова – лаборант в МБАЛ „Братан Шукеров”, а на трето Тонка Гюрова – преподавател в ПГ по СГСТ „Н. Й. Вапцаров” – гр. Чепеларе. Трите читателки получиха грамота, безплатен едногодишен абонамент и книга от директора Тодор Згуров. „Пожелавам Ви да държите фенерчето на просветата, будителството и да научите децата да четат. С ваша помощ ние се откъсваме от ежедневието с хубава книга в ръка”, обърна се Керяна Шишманова.
66  „Повече читатели през новата година и признание на библиотечните специалисти”, пожела и Тонка Гюрова. Йорданка Вълчева обяви и победителите в категория „Читатели до 14 години”. На първо място се класира Елеонора Згурова, ученичка от ОУ „Иван Вазов”, на второ място Деница Чокова, ученичка от СОУ „Отец Паисий” и трето място Ани Колаксъзова, ученичка от СОУ „Отец Паисий”. Читателите – деца получиха своите отличия в училищата, в които учат, радвайки се и на бурните аплодисменти на своите съученици.
Всички победители получават грамота, безплатен едногодишен абонамент за 2016 и книга. При връчването на наградата на Десислава Хайдарова стана ясно, че едно от наградените деца – Ани Колаксъзова е нейна дъщеря, което потвърждава правилото, че любовта към книгата и четенето се заражда от семейството. На всички наградени и читатели на библиотеката г-жа Вълчева пожела да са живи и здрави, весели празници и много късмет през новата година!

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура