Златомир Ковачев е „Спортист на 2015 г.” на община Смолян

21 Dec, 2015

3Златомир Ковачев получи отличието „Спортист на 2015 г.” , а Атанас Жисов бе отличен за „Треньор на 2015 г.” на община Смолян. Официалната церемония по награждаването се състоя в Общината. Номинирани бяха 16 състезатели от 5 спортни клуба и 5 треньора от действащите спортни клубове в нашия град, след попълнени анкетни карти.Златомир Ковачев е възпитаник на Спортен клуб по вдигане на тежести „Родопа“ – Смолян с треньор Величко Чолаков. Той е републикански шампион за кадети до 15 годишна възраст в категория до 85 кг. Има републикански рекорд в движението „Изтласкване” в същата категория и възраст на състезание в гр. Сопот през месец октомври т.г. Класиран е на пето място на Европейско първенство , провело се в Швеция през месец август 2015 г. Златомир е получил 69 точки от анкетите. Зам.-кметът Марин Захариев връчи наградата на изтъкнатия спортист.

2Атанас Жисов, треньор в Ски клуб „Пампорово“ – Смолян има 7 златни, 6 сребърни и 6 бронзови от ДП и Национални купи. Той получи 68 точки от номинациите и стана „Треньор на 2015 г.” Отличието му бе връчено също от зам.-кмета Захариев.Втори в класацията треньор на годината е Величко Чолаков, а на трето място е сенсей Здравко Младенов. Втори при спортистите Илия Костов от Ски клуб „Пампорово, трети е Пламен Косов от Спортен клуб по вдигане на тежести „Родопа” , четвърта е Виктория Бойкова от Спортен клуб по ориентиране „Карлък” и на пето място е Марко Семерджиев от Ски клуб „Пампорово”.

1Наградите връчиха зам.-кметът Марин Захариев, зам.-областният управител Адриан Петров и секретарят на общината Момчил Николов. Те поздравиха отличилите си спортисти и им пожелаха нови успехи.Класираните от първо до трето място получиха плакет на община Смолян и парични награди . От четвърто до десето място, спортистите бяха отличени с грамоти и награди от община Смолян. Специалната награда на община Смолян получи шампионът от Спешъл Олимпикс Чудомир Бачочев.На церемонията пяха ансамбъл „Родопа „ и малчугани от ЦДГ „Слънце”.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура