Президентът Плевнелиев откри производствена база със 100 работни места

17 Dec, 2015

phptNwsJ73804Президентът Росен Плевнелиев откри нова производствена база на „Костал България” в Смолян. Освен държавният глава, лентата прерязаха генералният директор на Холдинг „Костал” Андреас Костал, областният управител Недялко Славов и кметът Николай Мелемов. Разкрити са още 100 работни места за смолянчани, а вложените инвестиции в предприятието за няколко години са 37 млн. лв., а за следващата година е предвидена инвестиция за още 14 млн. лв., обяви Андреас Костал.Той благодари за пълната подкрепа на местната и държавна власт, за да реализира разширението на производствената база и посочи, че екипът в Смолян е много добър. Днешното събитие е празник за работещите и празник за града ни, защото Смолян се превърна в център за производството на автомобилни компоненти. Откриването на новата база показва, че фирма „Костал” има професионално ръководство и разширява пазара си, каза при откриването Мелемов. Той благодари на президента Плевнелиев за подкрепата към нашия регион , защото само обединявайки усилия на бизнеса, ръководството на общината и държавата могат да се постигнат успехи. Гарантирам че фирма „Костал” в лицето на община Смолян ще има един коректен партньор и заедно ще работим за просперитета на фирмата и на град Смолян, посочи още градоначалникът.
12347983_799357446852819_7151909109479529069_nВ сърцето на Родопите се произвеждат високотехнологични продукти, които се изнасят за целия свят за най-реномирани компании като Мерцедес, Ауди, Форд, Дженерал моторс. Гордеем се с тази инвестиция за стотици милиони левове на немска компания, която е световен лидер. Вашата фабрика ще бъде добър посланик за новите, които ще дойдат, за инвеститорите, които ще повярват и за новите производства, които ще се случат в Родопите каза при откриването Плевнелиев. Президентът определи фабриката на “Костал” в Смолян като инвестиция на световно ниво. Това е инвестиция, която се случва, защото България се позиционира като добро място в производството на компоненти за автомобилната индустрия, посочи държавният глава. Той допълни, че през последните 4 години една от най-високотехнологичните индустрии на планетата – автомобилната, е открила в България 27 нови фабрики с 25 000 работни места. Като държавен глава се гордея, че клъстерът “Автомобилостроене” се създаде в президентството на България преди 4 години, заяви Плевнелиев. По негови думи във всеки 8 от 10 автомобила, които пътуват днес из Европа, има компоненти, произведени в България. Той също благодари на кмета и областния управител, че са създали предпоставки тази високотехнологична фабрика да се случи.
12359970_799357676852796_9107184810937234241_nБлагодаря на „Костал”, че се довери на Смолян и разширява производството си, защото нашия регион има крещяща нужда от разкриване на нови работни места. Това събитие е знаменателно за нас, посочи Недялко Славов.

Фирмата в Смолян е дъщерно дружество на немската холдингова компания „Костал”, която е един от лидерите в разработването и производството на електрически, електромеханични и механични продукти за автомобилната индустрия.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура