Зам.-председателят на ГЕРБ: Приоритет ще ни бъде връзката Рудозем-Ксанти

18 Sep, 2014

„Тук приоритет ще ни бъде връзката Рудозем – Ксанти. Пътят трябва да се отвори, за да има алтернатива и шанс за развитие на бизнеса”. Това заяви зам.-председателят на партия ГЕРБ Цветан Цветанов. В Рудозем той беше заедно с областния координатор Николай Мелемов, който е кмет на Смолян, с водача на листата за областта д-р Даниела Дариткова и кандидат-депутати. Цветанов подчерта, че ГЕРБ не дели хората и общините на наши и ваши. Важно според него е управляващите да бъдат принципни и обективни, да дават шанс на знаещите и можещите.

„Колкото пъти съм бил в чужбина и съм разговарял с българи, всички казват, че искат да се върнат, но да не управляват БСП и ДПС. Аз пред вас заявявам, че ние сме принципни и няма да управляваме с ДПС и БСП”, бе категоричен председателят на предизборния щаб на ГЕРБ. „Когато чуете обратните твърдения, знайте, че това са опорните точки, които са им дадени да следват”, добави той.

Цветанов изтъкна, че ГЕРБ застава пред хората и казва какво реално ще направи. „Ние ще върнем доверието на Брюксел. И днес Сергей Станишев говори, че Европейската комисия е спряла финансирането по оперативните програми. Няма как иначе, защото Европа иска средствата да бъдат усвоявани прозрачно. Но когато действат схеми и корупция, е естествено да ги спрат, защото това са пари на европейския данъкоплатец”, обясни Цветанов. Той направи сравнение, че при управлението на ГЕРБ по временната заетост били назначени 100 000 човека, а при Орешарски – едва 15 000, защото управлява в края на финансовия програмен период. „Те употребиха остатъка от парите, но не подготвиха държавата за новия програмен период”, допълни Цветанов.

6

Според него ГЕРБ се е появила на политическата сцена много късно. „Ако с този профил и идентичност партия ГЕРБ беше създадена в началото на демокрацията, нещата щяха да са коренно различни. ГЕРБ е единствената партия без задкулисни зависимости. Аз идвам пред вас и говоря. Никой не ми дърпа конците и не може да ми каже какво трябва и не трябва да кажа. Аз съм пред вас и всеки може да зададе своите въпроси. Затова когато казвам, че няма да правим коалиция с БСП и ДПС, говоря истината. Ние сме го доказали вече”, посочи Цветан Цветанов.

По време на разговора жители на Рудозем се оплакаха, че много хора не смеят да дойдат на срещата, защото гласуването е тайно, но идването при тях е явно и ще останат без работа. Те изтъкнаха недоволството си от местната болница, за която казват, че в нея се правят само някакви процедури. Смятат, че там се перат нечии пари.

Цветанов ги помоли да убеждават близките и приятелите си, които не смеят да дойдат на срещата, да гласуват, за да променят ситуацията в Рудозем и в страната. Той отбеляза, че социална политика се прави с работеща икономика, със стабилна държава и с европейска солидарност.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура

Времето