Откриха новата академична година за първия випуск по специалността „Медицинска сестра”

17 Sep, 2014

Днес, 17.09.2014 г., в МБАЛ „Братан Шукеров”- Смолян тържествено бе открита новата академична година за първия випуск студенти по специалността „Медицинска сестра”. Инж. Димитър Кръстанов приветства кандидатите за медицински сестри, като изрази удовлетворение от това, че в Смолян започват да се подготвят кадри в сфери, в които има най-остра нужда от такива специалисти. Областният управител изрази надежда, че първия випуск ще проправи пътека към прерастването на филиала в изцяло ново учебно заведение в Смолян, а именно Медицински университет. „Надявам се, че днес поставяме началото на едно изключително полезно за всички начинание, откриващо нови хоризонти и създаващо истинска заетост в Родопите” заяви инж. Кръстанов.

Проф. д-р Цеко Воденичаров- декан на Факултета по обществено здраве към Медицински университет- София и екипът му връчиха всичките 42 студентски книжки. Проф. Воденичаров изрази надежда, че повечето от студентите ще останат да се реализират в страната и региона. Според него наближава времето, в което ще се извърши реформиране на здравеопазването, което пък ще предложи по-достойни условия за кариерно развитие. „Искам да изразя своята дълбока убеденост и истинска вяра, че вие ще носите в сърцата си България” каза още професорът.

Проф. д-р Цекомир Воденичаров бе придружен от проф. Магдалена Александрова- зам. декан по учебната дейност, Минка Георгиева- водещ преподавател във факултета и Александрина Воденичарова- завеждащ студентска канцелария.

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура

Времето