Шокиращи разкрития за убийството на Георги Гривнев

18 Apr, 2019

24-годишният смолянчанин Венилин Трампов е убиецът на Георги Гривнев, който бе намерен мъртъв в гората край Смолян. Трампов го удушил на поляна в града, на 3-4 км от мястото, на което е намерен трупа на Гривнев.

Убийството е станало на 28 март 2019 по тъмно, след като Георги Гривнев е пуснат на свобода от затворническото общежитие. Убиецът и жертвата се познавали от затвора.

Венилин използвал за помагач за пренасянето на трупа до разклона край Турян – Марин Терзийски от Раковски, с който закарали трупа и го затрупали с клони. Терзийски също е на 24 години. Пренасянето на трупа е било с автомобил.

Двамата са признали вината си на разпити, заяви на брифинг по случая окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов.

Тялото на 41-годишния Гривнев бе намерено в местността “Пещерско бърце” край село Турян, нахапано от животни.

Мотивите за убийството са както от личен характер, така и от користни цели, коментира Деянов. Извършителят на убийството и неговият помагач са заподозрени и установени от разследващите за по-малко от 24 часа, заяви шефът на смолянското РПУ Костадин Бундов.

Трампов е стар познайк на полицията с 13 присъди. Той е излежавал присъда за грабеж до 8 март 2019 . Съучастникът му Марин Терзийски има една присъда за грабеж.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура