Проектират над 35 км водопровод към новия язовир “Пловдивци”

03 Apr, 2019

Обявиха обществена поръчка за избор на изпълнител, който да изработи проект за пълна рехабилитация на 35,2 км водопровод от новия язовир „Пловдивци“, който да захранва населени места от общините Мадан и Рудозем, в това число и самите общински центрове.

Стойността на разработката е прогнозно 434 470 лева (без ДДС). Целта е да се създаде пълен работен проект за реконструкция на външен довеждащ водопровод, захранен от открито водохващане от р. „Искрец” и от извор “Голямата Река”, който ще бъде захранен единствено от язовир „Пловдивци“ след пречиствателната станция за питейни води.

Ще се проектират също и водопроводни отклонения до най-близките резервоари. Необходимостта от подмяна на водопровода възникна с особена сила след изграждането на яз. Пловдивци – първият язовир за питейни нужди от над 30 години в България.

За този обект е изготвено прединвестиционно проучване, изпълнено от Областна администрация Смолян и финансирано от МРРБ. Това проучване е основа на техническото задание на обявената обществена поръчка.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура