Ради Лазарова спечели “Златна игла” за най-добър млад дизайнер

14 Mar, 2019

Талантливата смолянчанка Радослава Лазарова спечели “Златна игла” за най-добър млад дизайнер на Годишните награди на Академията за мода.

Лазарова присъства на бляскавата церемония, облечена в своя авторска рокля.

“Златна игла” е най-престижната награда за дизайнери в България. С това отличие Ради Лазарова доказа, че е част от висшата мода.

Ради Лазарова е второ поколение създатели на вълнуваща, романтична и оригинална визия на официални и сватбени тоалети. Израстнала е в семейство на дизайнери и е прекарвала много часове в ателието на родителите си, които са основатели на известен бранд за официални и сватбени тоалети.

След като изучава мода във Варна и София, с наследения талант и натрупан опит, Ради Лазарова се завръща в родния Смолян, където основава собствен моден бранд.

Специфични за работата на Ради Лазарова като дизайнер са авторските дантели, проектирани от самата нея. Те се изработват с уникална за България специализирана техника.

През последните години младата дизайнерката отдава своя творчески заряд освен на модата и на сватбената декорация – нейно любимо хоби, което практикува през лятото в района на красивите Родопи.

 

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура