Пампорово в трескава подготовка за конгреса на Интерски

14 Mar, 2019

Отлични са условията за ски в Пампорово, отворени са 15 писти в ски зоната, информират от “Пампорово” АД. От 15 до 30% намаление на цените на нощувките в 5-звездните хотели “Перелик” и “Орловец” са в сила до 31 март.

В курорта тече трескава подготовка за предстоящия конгрес на INTERSKI, който ще се проведе от 17 до 23 март.

Най-добрите ски инструктори от цял свят се събират в Пампорово за международния конгрес, посочват от “Пампорово” АД.

Дискусионната и демонстрационната програма на конгреса ще представи най-новите тенденции в обучението по ски, сноуборд, фрийстайл и ски бягане. Предвидени са над 100 демонстрации, включително и вечерни шоу програми, работни срещи, лекции и представяне на демо отборите на държавите участнички.

Нощни шоу спектакли на пистата “Стената”, близо 120 работилници, 70 лекции и технически демонстрации са включени в конгресната програма. В дните на Интерски Конгреса ски инструктори от цял свят ще обучават благотворително 120 деца от Смолян и Чепеларе. Изцяло нов конгресен блок с 5 зали е изграден от “Пампорово” АД за провеждането на конгреса.

За демонстрационната програма в ски зоната са обособени 6 специализирани зони. Вече е готова зоната за ски и сноуборд свободен стил. Изградена е и специализирана зона за ски бягане северни дисциплини. Писта “Стената” е оборудвана с ново осветление, необходимо за предвидените 3 зрелищни нощни шоу спектакъла. Над 150 доброволци – български ски инструктори и експерти по снежни спортове, ще работят на пистите по време на домакинството.

Пампорово се нарежда сред най-големите ски курорти в Европа, които са били домакини на конгрес на INTERSKI, коментират от “Пампорово” АД.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура