Община Доспат провежда обществено обсъждане за нов градски център

06 Feb, 2019

Община Доспат провежда обществено обсъждане за нов център на града, предаде БНР. От управата обявиха, че събират мненията на гражданите как да изглежда той като представиха проектираната визия. Близо 45 млн. лв. ще бъдат инвестициите в общината за последния кметски мандат. С реализирането на проекта Общинският център, който е и курортен град ще бъде напълно обновен, каза кметът на Доспат Елин Радев.

„С решение на общинския съвет започнахме процедура за промяна на предназначението на земята на стадиона. На него повече от 10 години не се е играло футбол. Имаме и малко игрище, което в новия проект е предвидено да бъде изместено до спортната зала. Пуснахме конкурс за изпълнител – да представят визия как ще изглежда новият център. Комисия одобри и избра проект. На базата на този проект сме пуснали публично обсъждане“, добави той.

„Кой ще го направи е много важно“, каза жител на Доспат. „Много работи липсват“, добави друг. „Да има повече зелени площи, места за отдих, аз игра, шадравани“, сподели мнението си гражданка.
Други обаче са доволни, както и от проекта, така и от досегашното развитие на града.

Предложения от жителите на общината ще се приемат в управата до края на този месец. Предстои да се изготви подробен устройствен план от управата и технически проект за изграждане на новия център от спечелилия конкурса.

Необходимата инвестиция се изчислява на около 3,5 млн. лв., като очакванията са тя да бъде целево отпусната на община Доспат с постановление от Министерски съвет през тази година, допълни кметът Елин Радев. Той иска да бъде направен един добър център, защото сегашният е остарял и захабен и туристите не могат да почувстват, че има център на града.

„Затова сме предвидили центърът да бъде с голям паркинг, подземен, с 60 места, детски кът, басейни, сцена за изяви, много зелени площи. Центърът го свързваме с парк музея на чешмите, имаме 34 чешми. Общата площ на парка с центъра ще стане около 34 декара, а самият център е 14 дка“, уточни кметът.

Близо 45 млн. лв. ще бъдат инвестициите в общината за последния кметски мандат, съобщи още още Елин Радев.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура