С безплатен лифт откриха ски сезона на Мечи чал

22 Dec, 2018

С безплатен лифт откриха сезона в ски зона Мечи чал. Официалният старт на сезона бе даден на площад „Олимпийски“ в Чепеларе.

В Пампорово вече работят 7 писти, включително и към ски център Стойките. От 22 декември влизат в сила регулярните цени за сезона, които можете да намерите на www.pamporovo.me

За трета поредна година ски зони Пампорово и Мечи чал ще работят заедно с една обща лифт карта, а връзката помежду центровете се осъществява посредством безплатни ски бусове по график.  Това е едно от предимствата на Пампорово-Мечи чал, което дава много голям избор и възможности за туристите.

Всеки турист може да избира дали да си купи лифт карта за единия или другия ски център или обща лифт карта за двата. Връзката между тях става с бусове, които пътуват през 15-20 минути и карат скиорите от 5-те долни лифтови станции в Пампорово до долна лифтова станция на „Мечи чал“. Разстоянието е 7.5 км в едната посока, а движението на бусчетата може да се следи в реално време на дигитални табла на специално изградените спирки. Билет в двете посоки тази зима на “Мечи чал” е 12 лв. за възрастен и 7 лева за дете от 7 до 12 години. Еднодневна лифт карта за ски зона “Мечи чал” е 41 лв. за възрастен и 25 лв. за дете. Лифт карта за двете зони на Пампорово и “Мечи чал” е 58 лв. за възрастен и 35 лв. за дете.

През сезона предстоят много интересни и разнообразни събития в Пампорово, а основния акцент в календара е домакинството на конгреса на „Интерски“ в средата на месец март, когато в Пампорово ще гостуват и ще обменят опит над 1000 от най-добрите ски и сноуборд инструктори в цял свят!

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура