Община Мадан асфалтира път, който не е ремонтиран повече от 35 години

26 Nov, 2018

Община Мадан асфалтира пътя за с. Равнил, който не е ремонтиран повече от 35 години.

По трасето, което е с дължина 2000 м и широчина 6 м. е възстановено отводняването, посредством отводнителни окопи, дренажи и отводнителни съоръжения, банкети, почистени са наносите, а в момента текат довършителни работи по полагане на асфалтовата настилка. Стойността на строително-монтажните работи възлиза на близо 438 000 лв. от Общинския бюджет.

Община Мадан е предвидила средства през новата бюджетна година за изпълнението и на втори етап от ремонтните дейности, включващи полагане на втори пласт асфалт, пътна маркировка и обозначителни знаци.

При ежедневното инспектиране на строително-ремонтните работи от кмета на общината Фахри Молайсенов, жителите на селото му благодариха за усилията, които се полагат във всяко едно населено място, и че вече ще пътуват по истински път без да им се налага да маневрират около „кратерите“ на път за работа или обратно към дома си.

Другата хубава новина е, че вчера се подписа договор за изпълнението на проект: ”Реконструкция и рехабилитация на улична мрежа на територията на община Мадан“, финансиран от програмата за развитие на селските райони, включващ: Улица „Христо Ботев” и Улица „Вечерница” в град Мадан; Улица „Възход” в село Средногорци; Улица 1 и Улица 2 в село Лещак и Улица 4 в село Букова поляна. Обобщено след изпълнение на СМР се очакват реконструирани и рехабилитирани улици – 22613м2; тротоари – 3555м2 и габиони – 33бр.

При благоприятни атмосферни условия ремонтните дейности ще започнат от улиците „Христо Ботев“ и „Вечерница“ в града, на които, чрез изпълнението на друг проект изцяло бе подменена вътрешната водопроводна мрежа и отклоненията към домакинствата.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура