– Да продължавам да съм в добра форма, да продължавам да творя, да си завърша проектите, които имам. Два проекта, в които съм вложил маса пари и са на прага да започнат. Да ме радват децата и Левски най-после да вземе купа, а защо не и титла. Тази година имаме шанс. Ако събота проявят кураж и характер – защо не?

Как ще отпразнувате тази вечер своя юбилей?

– Аз не исках да празнувам, защото не всичко е розово. Имам и тежки мисли. Все пак 60 години е сериозна възраст, а аз надживях баща ми и двамата ми дядовци, и вуйчо ми. Всички си отидоха на 55-годишна възраст. Мен Господ реши да ме запази. Убедиха ме, че трябва да празнувам. Ще се съберем приятели, колеги, родата – ще го отбележим. За първи път се очертава хубаво време, обикновено вали дъжд. Преди 10 години на тази дата ми дадоха Орден “Стара планина” – най-високия орден. За което ме одумваха доста. Не искам да коментирам дали го заслужавам или не, вероятно го заслужавам. Но искам да уточня, че ордена ми беше даден по препоръка на инициативен комитет, който аз не съм организирал и в който влизаха колоси на българската култура, наука, спорт, синода. Аз разбрах буквално два дни преди това да се случи, че въобще е вкарано такова предложение. И се гордея с това… Може би ако седна да напиша мемоари, ще разкажа доста неща.

Мисли ли сте наистина да напишеш мемоари?

– Между другото – да. Много имам какво да кажа. Само темата Левски ако почна – има толкова много пикантни истории. Например, най-успелия български треньор Мъри Стоилов, когото безкрайно уважавам, и начина, по който той спря с футбола, получи треньорски лиценз и съответно получи да тренира най-големия български клуб. Това беше мое решение. Това са интересни истории. Какво ли не още. Приключения с разни играчи.

Дарко Тасевски например. Вече сме го спазарили, обаче имаха Запорожие да му плащат някакви пари и там го излъгали: “Ела, ние ще ти платим парите”. А собственикът е един украински олигарх. Бях сигурен, че в момента, в който Тасевски се появи, ще му прибере паспорта и всичко приключва. И няма да забравя, аз бях в чужбина. Съобщават ми, че пътуват във влака от Киев към Запорожие. Полудях. Набрах ги по телефона и ги накрах да слязат на първата гара. Пратих там хора да ги вземат с кола, върнаха ги в Киев, качиха ги на самолета и направо тук. Казах им: “Вие луди ли сте, какви сте?”.

Какво ли не още. Футболисти, които… Например един от мароканците в някакво свърталище в Перник. Надрусан, организирахме щурм на полицията, за да мога да си взема футболиста. Питай пък Мариян Огнянов за един лагер в Кипър, когато Мъри го беше отписал и те заминаха без него. Намериха го мои хора в Лом… И това сме правили.

Гара Дембеле… С него много истории. Той обаче беше единственият, който понесе българското правосъдие в цялата му тежест. Защото не е само той. И преди и след него, че и сега има такива герои, но им се разминава. А него го нарочиха и то беше за негово добре, де. Гарата го пазеше моя охрана. И то от самия него го пазеше. Защото хората го обичаха и никой не го нападаше. Има много такива случаи, мога да седна един път да ги разкажа… Или в мемоари.