Дългогодишният кмет на Търън Явор Говедаров беше отличен със „Значка на Смолян“

11 Sep, 2018

Дългогодишният кмет на село Търън Явор Говедаров беше отличен със „Значка на Смолян“ по повод 70-годишния му юбилей. Предложението бе на кмета Николай Мелемов. Общинският съвет единодушно гласува за награждаването на Говедаров с отличието.

Той притежава богат организационен опит в системата на местното самоуправление и местната администрация. Печели доверието на своите колеги и жителите на село Търън с отговорното си отношение към решаване проблемите на селото. Доказателство за всеотдайната му работа е постоянното му избиране за кмет на селото Търън от 1986 г. досега, което е своеобразно постижение и в национален мащаб.

Една от най-успешните години за село Търън под ръководството на Явор Говедаров е 2017 г., в която са извършени десетки административни услуги . Проведени са значими за местното население социални и културни мероприятия. За преодоляване на последиците от стихийните бедствия са извършени ремонти на тротоари, площадни пространства, водопроводи, канализация и осветление. Изградени са подпорни стени, положен е бетон на уличната мрежа. Подменена е дограмата на читалището и е открита комбинирана спортна площадка в двора на училището. Реализиран е проект по програма ПУДООС. Обновени са пет автобусни спирки. Отличието ще се връчи на Говедаров по подходящ повод и ще бъде вписано в Почетната книга на община Смолян.

Подобни

Времето

Обяви за работа

ТЪРСЯ ПРОДАВАЧ КОНСУЛТАНТ за зеленчуков магазин в Смолян 0887 30 99 15

ТЪРСЯ ЖЕНА за гледане на дете в Смолян 0879 119 100

ХОТЕЛ „РОДОПСКИ ДОМ“ – гр. Чепеларе търси да назначи готвачи/ки и камериерки. Осигурена квартира 0888 722 533

ФИРМА „ТОДИ“ – гр. Смолян търси да назначи работници за производство на пластмасови изделия. Работата е подходяща за мъже. 0878 332 951

НОВООТКРИТО ЗАВЕДЕНИЕ в Смолян търси сервитьор/ка. Много добри условия 0877 68 88 29

ХОТЕЛ „СТРИЙМ РИЗОРТ“ търси управител, готвач и рецепционист 0886 01 64 54