Китайци пристигат в Момчиловци за Фестивала на киселото млякото

07 Aug, 2018

Китайски гости пристигат в Момчиловци за традиционния вече Фестивал на киселото мляко от 14 до 16 септември, информира БТА.

Съорганизатор на млечния празник е китайската компания, популяризирала на пазара в азиатската страна мляко с марка “Момчиловци”. Фестивалът представя киселото мляко на Родопите като храна на дълголетниците и част от традициите на здравословно хранене. Събитието е под патронажа на Министерството на културата.

Наложеното на китайския пазар мляко “Момчиловци” превърна селото в разпознаваема дестинация като място на дълголетието, обяснява кметът Сийка Суркова. По думите й след рекламната кампания на млечните продукти, китайски туристи почти целогодишно посещават Момчиловци. В родопското село в момента продължават курсовете по китайски език, организирани от институт “Конфуций” в София. Двадесет курсисти посещават летните занимания по китайски език, част от които вече са в групата на напредналите. Познанията по китайски са особено необходими за местните хотелиери, посрещащи все повече клиенти от азиатската държава.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура