Теодора Бечева дебютира с победа като селекционер на България U16

26 Jul, 2018

Националният отбор на България по волейбол за девойки до 16 години стартира с категорична победа на Балканиадата в Сомбор (Сърбия). Момичетата, водени от треньорката от школата на Родопа (Смолян) – Теодора Бачева се наложиха без проблеми над връстничките си от Черна гора с 3:0 (25:20, 25:15, 25:20) в първия мач на турнира.

Това бе и официален дебют на волейболистките ни на международна сцена, като двубоят бе първи мач на тази селекция от момичета родени 2004/2005 година. Балканският форум в Сомбор от своя страна е и квалификацията за европейското първенство през следващата година. Първенецът получава дирекна квота за Евроволей 2019.

Родните представителки имаха водеща роля на игрището и през трите гейма, като не позволиха на съперничките да вземат инициативата и записаха чиста победа.
На Балканското първенство участват 6 отбора, които играят един срещу друг. Шампионът ще спечели и директна квота за Европейското първенство през 2019 година. Утре младите “лъвици” ще играят срещу домакините от Сърбия от 21,00 часа българско време.
Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура