Започна „Мисия Смолян – 2018”

09 Jul, 2018

Стартира Младежката кампания „Мисия Смолян“. Инициативата е свързана със създаване и поддържане на чиста и приветлива околна среда в Смолян и населените места в общината.

В Смолян през първата смяна на мисията ще работят 43 деца. Те са разпределени на четири групи, като всяка една от тях си има район. Първата ще почиства района около Стадион „Смолян“ и многофункционалните спортни игрища, останалите са разпределени в района на „Чинара“, ПГ по Икономика и Психодиспансера в кв. „Устово“. Освен това има групи ще почистват райони в селата Момчиловци, Катраница, Смилян и Левочево.

Всяко едно от децата е получило предпазни средства и инструменти, като ръководителите на групите са снабдени с медицински пакет за първа помощ. Младежите ще работят по десет работни дни от 8 до 12 часа, а за труда си ще получат по 1,50 лв. на час (6 лв. дневно).

Право на участие в кампанията имат ученици, които са навършили или да навършват 15 години не по-късно от датата на започване на работа. Трябва да са ученици или завършили средно образование през учебната 2017/2018 г. и да са с постоянен адрес в град Смолян или в селата от Община Смолян.

График на работните смени в Младежка кампания „Мисия Смолян-2018“:

  • Първа смяна – от 09 юли до 20 юли 2018 година
  • Втора смяна – от 23 юли до 03 август 2018 година

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура

Времето