Смолянчанката Силвана Чаушева класира България на финал в Златната лига

14 Jun, 2018

Волейболистките от националния отбор на България се класираха без проблеми за големия финал на Златната европейска лига. Момичетата на селекционера Иван Петков надиграха категорично Финландия с 3:0 (25:21, 25:13, 25:14) в първия полуфинал на Лигата.

Най-полезна за българския тим за пореден път бе смолянчанката Силвана Чаушева с 14 точки (2 блока, 2 аса и 45% ефективност в атака). Чаушева играе незаменима роля в състава на “Лъвиците”. Тя е топреализатор за България, превръщайки се в най-важният играч за ”трикольорките“ в Златната лига.

Така българските “Лъвици” се класираха не само за големия финал на Златната европейска лига, но и за междуконтиненталния “чалъндж” турнир за влизане в Лигата на нациите догодина, който ще бъде следващата седмица в Перу.

На финала България ще спори за титлата срещу победителя от втората полуфинална среща между Унгария и Чехия. Финалът е утре (15 юни) от 21:00 часа българско време, а преди това от 18:00 часа ще бъде срещата за бронзовите медали между Финландия и изгубилия измежду Унгария и Чехия.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура