Свлачища се активизираха след бурята в Смолян

14 Jun, 2018

В следствие на проливния дъжд активизирало се свлачище затвори пътя Пампорово – Стойките. От пожарната са изпратили камион с чували с пясък за укрепване, а поддържащата фирма е започнала действия по разчистване на свлачището. В района на бетоновия възел в с. Стойките реката е излезла от коритото си, има наводнени площи около нея, но към момента няма застрашени сгради. По пътя Пампорово – Смолян са се активирали две по-малки свлачища, които скоро ще бъдат разчистени.

В областния град, около спортната зала и плувния басейн са се натрупали множество наноси и камъни, в следствие на излязла от коритото си рекичка, идваща от дерето до кино Дружба. В с. Пещера и к.к. Пампорово няма електрозахранване, както и в някои квартали от гр. Смолян. Екипи на EVN  в момента работят за възстановяване на електрозахранването.

Това съобщи за smolyaninfo заместник-областният управител на Смолян Адриан Петров, като подчерта, че шофьорите трябва да карат с повишено внимание.

Очаква се валежите постепенно да намаляват и да спират. Следете сайта ни за допълнителна информация за пътната обстановка и проблемите, създадени от бурята в Смолян.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура