Смолянчанка спаси сърничка

13 Jun, 2018

Близо час смолянчанката Диляна Аршинска пази малка сърничка край пътя, за да може майка му да си го прибере. Случайната среща с дивите животни е била тази сутрин на километър от село Стража, където Диляна била на гости при своите родители и се връщала към Смолян, предаде ,,Дарик”.

Ненадейно на един от пътните участъци изскочили пред автомобила й сърна с малкото сърненце. Тя натиснала спирачките и изчакала животните да пресекат. Майката притичала по пътното платно и се скрила в гората, но малкото се спряло и не помръднало. Аршинска също спряла на място, за да види дали малкото ще иде при майката и за да не му се случи нищо лошо, стояла там около час.

Притесненията й били да не го бутне някоя преминаваща кола или да го нападнат кучета. Малкото отишло и до колата, но Диляна направила всичко възможно, без да го докосва да покаже пътя към майка му, която наблюдавала от една височина в горската местност. След близо час, малката сърничка се шмугнала в храстите, а Диляна продължила пътя си. Това е поредният случай на засечена сърна в Смолянско. Тази година пожарникари вадиха сърничка от строителен капан в центъра на Смолян, а сърни бяха засичани и в района на болницата и околовръстния път на града. Съвсем наскоро ранена сърничка се появи в смолянския квартал ,,Невястата”.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура