Серия от арести на английския фестивал в Полковник Серафимово

11 Jun, 2018

Серия от арести на английския фестивал в Полковник Серафимово. Седем души преспаха в ареста, след като са били заловени с наркотици, или са шофирали дрогирани по време на английския фестивал в смолянското село Полковник Серафимово, който събира младежи от целия свят.

Срещу 31-годишен мъж от гр. Кеймбридж, Великобритания, за това,че на 09.06.2018 г. около 00.35 ч. в с. Полк. Серафимово е започнато бързо полицейско производство защото управлявал лек автомобил “Дачия Дъстер” със софийска регистрация, след употреба на наркотични вещества – кокаин, установено с техническо средство. Водачът е отказал кръвна проба. Той е задържан за срок 24 часа. Десет минути по-късно е установено, че същият мъж държи у себе си 1 бр. кафява бучка с бруто тегло 0.39 г, която при направен полеви тест реагира на канабис. Срещу него е образувано второ бързо производство за притежаване на високо рисково наркотично вещество.

Задръжан е и Д.В.И. на 26 години от гр. Хасково, за това, че в с. Полк. Серафимово, държи у себе си станиолено топче, съдържащо суха тревна маса с бруто тегло 0.11 г, която при извършена проба с полеви наркотест реагира на канабис.

 В ареста преспал и съгражданинът му Д.А.Т. на 27 години. При извършено претърсване на личният му лек автомобил “Мицубиши Аутлендър” с хасковска регистрация са установени станиолено топче, съдържащо суха тревна маса с бруто тегло 0.57 г и ръчно свита цигара съдържаща суха тревна маса, които при направен полеви тест реагират на канабис . Пак при претърсване на варненски “Лексус” са намерени и иззети 1 бр. топче, съдържащо суха тревна маса с бруто тегло 0,13 г и 1 бр. полиетиленов свитък с кафява бучка с бруто тегло 3,67 г. При направения полеви наркотест веществата са реагирали на канабис.

На последния ден от фестивала е започнато бързо производство срещу Д.В.Г. на 26 години от гр. София, който е управлявал собствения си лек автомобил “Опел Астра” със софийска регистрация, по въздействието на наркотични вещества – метамфетамин и канабис, установено с техническо средство. Водачът е задържан за срок от 24 часа.Работата по случая продължава.

30-годишен столичанин също е арестуван за притежание на дрога. Той е хванат с хартиен свитък с бруто тегло 0.88 грама, съдържащ бяло прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест реагира на кокаин. При обиска му е намерен и втори хартиен свитък с бруто тегло 1.15 грама, съдържащ три бучки с неправилна форма – розови на цвят, които при направения полеви наркотест реагират на екстази.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура