Пампорово ще има приключенски парк

07 Jun, 2018

Приключенски парк и детска въжена градина ще правят в курортно ядро „Язовира“ в Пампорово. Атракционният въжен парк за лятото ще бъде изграден на предварително избрани дървета. На тях ще бъдат монтирани дървени площадки и въжени елементи, по които гостите на парка ще могат да преминават. Предварителни проучвания за терена сочат, че над 20 дървета са подходящи за изграждане на атракцията. Цялата конструкция се предвижда да се обезопаси чрез мрежа, опасваща дърветата и платформите, предаде ,,Актуално”.

„Монтирането на дървените площадки ще се извърши с помощта на метални шпилки, затегнати през дървени греди отстрани на ствола на дървото, като дърветата няма да бъдат разпробивани и наранявани по какъвто и да е начин с цел фиксиране на дървените площадки или елементи. Те могат да бъдат демонтирани по всяко едно време без това да доведе до нарушаване целостта на дървото“, обясняват от управата на „Пампорово“ АД. За детската въжена градина са избрани 4 дървета в ниската част на терена в непосредствена близо до езерото. Там според вносителя на искането е най подходящо за детски кът, като децата ще бъдат наблюдавани от родителите, за които са предвидени пикник маси и пейки.

Предвидена е и зона за отдих с площ около 650 квадратни метра. Ръководството на „Пампорово“ АД депозира искане пред местния парламент на Смолян да им се даде съгласие за поставяне на преместваеми обекти и днес бе одобрено. Приключенски парк „Язовира“, детската въжена градина и зоната за отдих и обслужващи дейности са им разрешени за срок от 2 години.

Подобни

Времето