Кметът Мелемов получи приз „Смолян-град на знанието”

07 Jun, 2018

Смолян е град на знанието. Това сочат резултатите в единайстото издание на класацията на Дарик „Най-добър град за живеене”, в която участваха 27-те областни градове, които бяха оценени по критерии, групирани в 10 категории.

Призът бе връчен на кмета Николай Мелемов днес на официална церемония в София от зам.-министъра на образованието Таня Михайлова. Тази награда е преди всичко за учениците и учителите. Като институция се стремим да създадем добра образователна среда, добро бъдеще за децата и добра реализация, каза Мелемов след като получи високото отличие. Смолян е град, в който очакванията за резултати са резултати. Там образованието се случва, защото институциите работят заедно – учители, ученици, родители и общност. Доказателство за това е, че смолянските четвъртокласници се представиха най-добре в страната на НВО, каза зам.-министър Михайлов. Призът се връчва за най-добри инвестиции в сферата на образованието, пълни класни стаи и много добри резултати в учебния процес.

За 11-та поредна година Дарик попита кой е най-добрият град за живеене и сравни всички 27 областни града по редица критерии. Това е ежегодното изследване, което цели да разбере къде съвременните хора се чувстват най-добре и кой град предлага добър и перспективен начин на живот.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура