Общината спира ремонта на ул.”Кирил Маджаров”

05 Jun, 2018

Зам.-кметът инж.Мариана Цекова се срещна с част от живеещите на ул.”Кирил Маджаров” в смолянския квартал Устово, които подадоха жалба до кмета на община Смолян, че улицата е с компрометиран асфалт и запушени шахти, и при всеки по–силен дъжд къщите с  номера – 4,16 и 18 се наводняват.

Хората се оплакаха, че по време на първия воден цикъл е вдигнат асфалта над бордюра и проблемите с наводняването на къщите им след обилни дъждове са станали още по-сериозни.

Инж. Цекова разясни, че ремонтът на „Кирил Маджаров”  ще бъде спрян и ще се изготви проектно решение за тази част от улицата. Спираме това, което е направено, а там където е разкопано около къщите ще бъде бетонирано, заяви зам.-кметът. Тя обеща на жителите на въпросната улица да бъдат запознати с проекта, когато е готов.

На място пристигнаха и работници, които почистиха шахтите. Шефът на ВиК-Смолян инж. Мариян Николов обясни, че улицата е включена във Втория воден цикъл. Проектното предложение е подадено в МОСВ и се подготвят тръжните процедури.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура