Силвана Чаушева: Самочувствието идва с победите

27 May, 2018

Волейболистките от националния отбор на България записаха трета поредна победа в Златната европейска лига. ”Лъвиците” се наложиха над Азербайджан с 3:1 (17:25, 25:17, 25:14, 25:21) в третия си домакински мач от Група А на турнира, игран пред около 1000 зрители в зала “Христо Ботев” в София.

Така България е начело във временното класиране в групата с 3 победи от 3 мача и 9 точки, докато Азербайджан остана втори с 2 победи, 1 загуба и 6 точки. В следващата среща България ще гостуването на азерките. Срещата е в сряда (30 май) от 16,00 часа българско време в Баку.

Смолянчанката Силвана Чаушева заби 19 точки (3 блока, 2 аса и 35% ефективност в атака) за третата победа на нашите момичета. Ето какво каза тя за BGvolleyball.com:

Mного съм щастлива, че победихме силен отбор, като Азербайджан и то само с един загубен гейм. Според мен напрежението оказа влияние в първия гейм, бяхме пренавити и допуснахме повече грешки. След това се отпуснахме, емоцията вече бе по-малка и напрежението не беше толкова голямо, като спечелихме следващите три части. От мач на мач добиваме все повече увереност. Самочувствието ни също нараства, защото то идва с победите. Надявам се да продължим така и в гостуванията и да успеем да се класираме за финалната четворка на Златната европейска лига.

 

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура