Няма да повдигат обвинение срещу абитуриента с бутафорен калашник

16 May, 2018

Няма да се образува досъдебно производство, относно арестувания вчера при зрелищна акция 19-годишнят абитуриент Марин Николов, който се движеше с бутафорен автомат „Калашников“ в Смолян.

На този етап нямаме никакви данни за извършено престъпление. Момчето е освободено още вчера от ареста“, коментира районният прокурор на Смолян Георги Карпаров пред ,,Дарик”.

Според информация от държавното обвинение сигналът, станал повод за спец акцията пред Професионалната гимназия по икономика в Смолян е бил подаден от гражданин, който видял абитуриента да позира с автомата, а от своя страна полицията е реагирала.

„Относно газовия пистолет, всеки пълнолетен може да си го закупи, като изискването е да бъде регистриран в полицията. Ако няма такава регистрация, то той подлежи на административна санкция“, добави Карпаров.

Според запознати, бутафорното оръжие няма нищо общо с истинското, като дори на мястото на цевта е била сложена дървена пръчка. Абитуриентът е ученик в професионалната гимназия по икономика „Карл Маркс”. Той бил задържан буквално минути преди церемонията по изпращането. Марин нямал агресивни прояви в училище, той бил и член на сдружение „Родопски хайдути”.

19-годишният смолянчанин бе арестуван от маскирани полицаи пред съученици и родители, включително майка му, след сигнал, че има автомат “Калашников” и пистолет. По-късно се установи, че автоматът е бутафорен, а пистолетът е газов.

Те са намерени в багажника на черен джип Мерцедес G-класа, с който отишъл до училището. Според близки на младежа той отишъл с пушкалата на тържеството за изпращане на 69 зрелостници от гимназията, за да се снима, да бъде оригинален и забелязан.

 

Подобни

Времето