Празникът на кафето в Златоград е на 9 юни

15 May, 2018

Традиционният празник “На кафе и бяло сладко в Златоград” предстои на 9 юни в Етнографския ареален комплекс. Празникът на ароматната горчива напитка привлича хиляди гости от страната и съседна Гърция. На 9 юни Старият град отново ще се потопи в аромата на кафе, връщайки атмосферата на някогашните кафенета като място за общуване, раздумка и срещи от времето преди виртуалните социални мрежи, информира БТА.
Известното златоградско кафе, приготвено на пясък, ще бъде основен акцент в празничната програма. Наред с “въртяното” кафе на пясък, сервирано с бяло сладко, гостите ще имат възможност да опитат и дегустират различни вариации на горещото ободряващо питие – еспресо, лате, турско, капучино, фрапе и др. Ретро нюансите ще се допълват от музиката на 50-те и 60-те години на миналия век – стари градски песни, италиански канцонети, френски шансони. Празникът “На кафе и бяло сладко в Златоград” се провежда за трета поредна година, организиран от Общината и Етнографския комплекс. С кафената фиеста домакините напомнят, че пътят на кафето по българските земи тръгва от Златоград. Кафето е пристигало преди векове най-напред в Златоград, тук е била първата спирка на керваните с камили, пренасяли стоките от пристанището в Порто Лагос.

Подобни

Времето

Обяви за работа

ПРЕДЛАГАМ РАБОТА за сервитьор/ка и пиколо, за целогодишно работещ обект на Пампорово. Много добри условия! 0878 64 10 23; 0876 47 90 95

ПРЕДЛАГАМЕ РАБОТА в работилница по металообработване. По трудов договор 2-ма; почасова работа с граждански договор 2-ма.
За информация тел.: 0887 892 150

КАРЛЪК 97 ООД – гр. Смолян
търси да назначи:
– леяр формовчик – II категория труд, 2-ма човека
– шлосер-заварчик.
Редовна работа срещу добро заплащане.
Тел.: 0898 678 014

БЕНЗИНОСТАНЦИЯ „ЕКО“, кв. Райково набира персонал
– касиер и обслужващ бензиноколонки. Много добро заплащане!
За контакт тел.: 0889 40 27 72

ХОТЕЛ „СТРИЙМ РИЗОРТ” на Пампорово търси нощен администратор и готвач 0886 016 454

ВИЖТЕ И ДРУГИТЕ ОБЯВИ ЗА РАБОТА