Празникът на кафето в Златоград е на 9 юни

15 May, 2018

Традиционният празник “На кафе и бяло сладко в Златоград” предстои на 9 юни в Етнографския ареален комплекс. Празникът на ароматната горчива напитка привлича хиляди гости от страната и съседна Гърция. На 9 юни Старият град отново ще се потопи в аромата на кафе, връщайки атмосферата на някогашните кафенета като място за общуване, раздумка и срещи от времето преди виртуалните социални мрежи, информира БТА.
Известното златоградско кафе, приготвено на пясък, ще бъде основен акцент в празничната програма. Наред с “въртяното” кафе на пясък, сервирано с бяло сладко, гостите ще имат възможност да опитат и дегустират различни вариации на горещото ободряващо питие – еспресо, лате, турско, капучино, фрапе и др. Ретро нюансите ще се допълват от музиката на 50-те и 60-те години на миналия век – стари градски песни, италиански канцонети, френски шансони. Празникът “На кафе и бяло сладко в Златоград” се провежда за трета поредна година, организиран от Общината и Етнографския комплекс. С кафената фиеста домакините напомнят, че пътят на кафето по българските земи тръгва от Златоград. Кафето е пристигало преди векове най-напред в Златоград, тук е била първата спирка на керваните с камили, пренасяли стоките от пристанището в Порто Лагос.

Подобни

Времето

Обяви за работа

ТЪРСЯ ПРОДАВАЧ КОНСУЛТАНТ за зеленчуков магазин в Смолян 0887 30 99 15

ТЪРСЯ ЖЕНА за гледане на дете в Смолян 0879 119 100

ХОТЕЛ „РОДОПСКИ ДОМ“ – гр. Чепеларе търси да назначи готвачи/ки и камериерки. Осигурена квартира 0888 722 533

ФИРМА „ТОДИ“ – гр. Смолян търси да назначи работници за производство на пластмасови изделия. Работата е подходяща за мъже. 0878 332 951

НОВООТКРИТО ЗАВЕДЕНИЕ в Смолян търси сервитьор/ка. Много добри условия 0877 68 88 29

ХОТЕЛ „СТРИЙМ РИЗОРТ“ търси управител, готвач и рецепционист 0886 01 64 54