Откриха преобразения четиризвезден СПА хотел „Девин”

12 May, 2018

Със семпла и много сърдечна церемония беше открит изцяло реновирания четиризвезден спа хотел „Девин“.Събитието бе белязано с тъгата от внезапната загуба на собственикът му, бизнесменът Стефан Шарлопов, информира devinonline.net. Откриването на хотела обаче вдъхна надежда, че основите положени от Шарлопов са трайни и неговите усилия ще дават плод и в бъдеще.Неговата съпруга Бояна, дъщеря му Ева, баща му Христо, негови приятели и колеги, политици, бизнесмени и експерти от региона и страната уважиха откриването на изцяло обновената сграда, която е един от символите на родопския град. Пролетния дъжд, съпътстващ събитието, доведе и до пожеланието на знаковия хотел „да му върви по вода“.От местната власт церемонията почетоха кметът на община Девин Красимир Даскалов и зам. – кметът на Девин Владимир Солаков, общинският съветник Петър Карагегов и др.Сред гостите на откриването бяха заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, заместник областният управител Владимир Гърбелов, кметът на Смолян Николай Мелемов и др.След минута мълчание в памет на Стефан Шарлопов с водосвет отец Тодор благослови хотела, домакините и гостите на откриването му.

„Благодаря, че намерихте време да присъствате на това важно за нашето семейство събитие, а именно откриването на реновирания вече СПА хотел „Девин“. За жалост моят съпруг не успя да види как се случи това. Но се надявам, че ще ни подкрепя и ще бъде винаги около нас“, каза съпругата му Бояна Шарлопова. Тя припомни, че Стефан Шарлопов инвестира в хотела вече около 18 години. Той купува тогавашния хотел „Гребенец“ и в рамките на 6 месеца го преобразява, така че да го превърне в един от най-големите центрове за спа туризъм в региона.„Стефан беше и първият човек, който заговори за спа. Както казваше един негов приятел той беше абониран за постоянния успех, той го доказа с всичките си действия и с това, което направи като частна хотелска верига от 7 хотела. Когато открихме обновения водопровод за минералната вода от Беденски бани до Девин, съпругът ми каза, че има нужда хотела да бъде реновиран и е време това да се случи. Радвам се, че се случи, в рамките за 3 месеца. Затворихме хотела на 1 януари т.г. и на 1 април го отворихме отново реновиран изцяло – всички стаи, спа център, рецепция и др.“, каза Бояна Шарлопова. Тя благодари поименно на всички фирми, които са участвали в обновяването на сградата, както и на Ева Шарлопова и целия екип, застанал зад идеята да се осъществи замисленото от Стефан Шарлопов.
На добър час пожелавам на екипа, да посрещаме много гости на Девин, заключи Бояна Шарлопова.

Кметът на община Девин Красимир Даскалов развълнува множеството, почитайки Стефан Шарлопов от името на жителите на Девин.
„Събрал ни е много добър и хубав повод да отбележим пълната реновация, преоборудване и модернизация на СПА хотел „Девин“. За наше най-огромно съжаление човекът, който беше двигателя да се случи всичко това, а и не само то, не е сред нас. Преди около 18 години, след началото на демокрацията в страната, тази сграда в центъра на Девин беше пред пълна разруха. Всичко вътре беше разпродадено и в тези трудни времена се намери един голям българин, патриот и родолюбец, бизнесмен, който реши да инвестира средствата си именно тук, за развитието на Девин и района. Беше направена пълна реконструкция и ремонт на сградата, беше изграден несъществуващия дотогова спа център и това даде ново начало за развитието на Девин и района като балнеологичен курорт. Но това е само част от значимите неща, които Стефан Шарлопов е направил за Девин. Благодарение на неговия висок професионализъм и последователността му той и неговия екип успяха да разработят находището на минерална вода В-5 и от един малък цех, произвеждащ 5-6 палета минерална вода на ден, изградиха една модерна бутилираща фабрика, която направи девинската минерална вода най-известната и най-продаваната в страната. С всичките си действия той успешно прославяше името на Девин.
Последното значимо негово дело беше личната му ангажираност за осигуряване на средства за реконструкция и рехабилитация на водопровода от Беденски бани до Девин. И благодарение на големите усилия това нещо успя да се случи. Той осигури парите, а водопровода беше реализиран. След реализацията на този проект туризма в Девин бележи ръст с около 35- 40 %. Общинското ръководство винаги сме били благодарни на Стефан Шарлопов. В негово лице сме намирали винаги искрен съветник, един сериозен гръб за всяко едно начинание, с което сме се захващали. Той имаше много добри позиции навсякъде и тези пътища, които ни проправи с представителите на държавната и законодателната власт все още са наша ежедневна опора. Той наистина е някъде около нас. Нека да знае, че винаги ще следваме идеите, за които сме си говорили“, каза в словото си Даскалов.

Заедно с Бояна и Ева Шарлопови и зам.- министър Манолев, Даскалов преряза тържествено лентата на модерния хотел, а гостите бяха разведени да разгледат стилната сграда изпълнена в меките тонове на уютни пастелни цветове и дървени елементи в интериора, но с много модерна  вътрешна и външна визия и подредба, предлагаща всички удобства и комфорт на гостите си. Хотелът разполага с 48 двойни стаи, 8 единични стаи и 6 апартамента, спа център, ресторант и виенска кафе сладкарница.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура