Славка Чакърова: Отпуснатите 950 хил. лева от МС са за улиците в най-тежко състояние в община Чепеларе

23 Mar, 2018

Отпуснатите 950 хил. лева от Министерски съвет са за улиците в най-тежко състояние в община Чепеларе. Това каза кметът на Чепеларе Славка Чакърова за протестите на жителите от село Проглед, смятащи, че Общинският съвет неправомерно пренасочва необходимите им средства. Тя обясни, че няма смисъл от асфалтиране в общината там, където тепърва предстои разкопаване. Чакърова уточни, че след сложните метеорологични условия и аварии от зиматa, малко над 200 хил. лв. от средствата са отделени за реконструкция и рехабилитация на водопровода в село Проглед по преценка на екип от Общината и ВиК, информира ,,Фокус”.

„Жителите на с. Проглед очакват в края на април да започнем да асфалтираме улиците, но за тяхно огромно разочарование, а, разбира се, и за мое изведнъж по време на комисиите при повторното разглеждане на бюджета се оказа, че общинските съветници предпочетоха да бъдат задоволени други нужди и пренасочиха 150 хил. лв. за село Забърдо и 50 хил. лв. за село Павелско. Всъщност за тези две села вече имаме подадени проекти – за Павелско е за подмяна на водопровод на стойност над 3 млн. лв., а за Забърдо се предвижда подмяна на водопровода, последвана и от асфалтиране“, допълни Славка Чакърова.

Тя каза още, че кметът на с. Проглед е изпратил отворено писмо с приложена подписка от жителите, търсещи отговор дали отпуснатите целево пари могат да се пренасочат и да се използват за друго. Кметът на Чепеларе уточни, че е важен отговорът на писмото от страна на Общинските съветници, които са решили да пренасочат сумите за текущи, а не капиталови разходи от първа необходимост.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура