Отлични условия за ски в Пампорово през априлската ваканция

21 Mar, 2018

Сняг и отлични условия за ски и сноуборд ще предложи Пампорово и по време на великденската ваканция. Въпреки късната зима в курорта отчитат най-добрия сезон досега.

Пампорово затвърждава тенденцията да е предпочитан и достъпен курорт за българите. Над 60% от туристите този сезон са български граждани. Повечето от българските посетителите избират петдневните ваканционни пакети, които включват и карти за лифт.

Турци, гърци, сърби и румънци са най-честите гости на Пампорово сред чужденците. Много успешни са и програмите с Великобритания и Израел.

Все по-голяма популярност сред скиорите набира и възможността с картата за Пампорово да се кара и на пистите в Чепеларе, до които се стига с шатъл бусове.

,,Миналата година беше сезонът с рекорден ръст за последните 10 години. Огромен ръст от порядъка на 17%. Тази година към момента вървим около 8,5% ръст спрямо миналата година,което автоматично го прави най-силният сезон до момента. Една много перфектна пропорция между чартърни програми и неорганизирани туристи. Това е най-добрата формула за една успешна устойчивост и трайност на клиентския портфейл за един ски курорт поне на Балканския полуостров”, каза Мариан Беляков, изпълнителен директор на „Пампорово” АД.

 

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура