Осъдиха 57-годишен смолянчанин за лихварство

19 Mar, 2018

57-годишен смолянчанин е осъден за лихварство по обвинителен акт на Окръжната прокуратура, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Смолянчанинът З. Б. е осъден за извършване на банкови сделки без разрешение, за които се изисква лиценз от БНБ, като с дейността си е причинил на 9 лица значителни вреди и е получил неправомерни доходи в размер на 35 781 лева, което е престъпление от Наказателния кодекс.

Състав на Окръжния съд наложи наказание от три години лишаване от свобода условно с изпитателен срок от пет години и глоба от 6 000 лева. Както и конфискация на част от имущество, а именно апартамент в областния град и лек автомобил – Мерцедес.

Смолянчанинът ще трябва да заплати в полза на държавата 35 781 лева, която сума представлява равностойността на придобитите чрез престъплението неправомерни доходи.

Присъдата бе обжалвана пред Апелативния съд в Пловдив, който изцяло я потвърди, а Върховният касационен съд, със свое решение от края на месец февруари т.г., е потвърдил решението на апелативната инстанция, с което присъдата е влязла в законна сила и подлежи на изпълнение.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура